Enter your keyword

Stare plastične igračke i kreativna reciklaža

Stare plastične igračke i kreativna reciklaža

Da li vam se gomilaju stare igračke? Uzmite par komada i napravite već danas unikatni ukras za kuću. Mi vam donosimo nekoliko ideja u ovom članku. Potrebno je da izdvojite malo vremena, dokupite par sitnica i spremni ste da uplovite u kreativni svet rukotvorina. Mi vam obećavamo dobru zabavu.

1. Ukras i svećnjak za tortu


Stare igračkice životinje mogu se lako pretvoriti u ukras za tortu i držač svećice. Više ovakvih igračkica može biti divan dekor i dati toplu atmosferu malom prostoru. Potrebno je da ih operete, zatim plastičan držač od svećice zalepite ili zakačite za igračku i obojite u boju koju želite. Toliko je jednostavno 🙂

2.  Držač za knjige 

Od stare plastične igračke možete napraviti držač za knjige.  Ovde će biti potrebna malo veća igračka i parče drvene table od medijapana ili šter ploča, koju ćete da isečete ručnom testericom. Spojite delove ploče ka na slici. Igračku presečete na pola i zalepite je. Zatim sve obojite u boju koju želite.

3.  Držač za porukice

Ovde je upotrebljena takozvana aligator štipaljkica. Preporučujemo da probušite igračkicu i zalepite štipaljkicu super lepkom ili silikonom. Zatim sve obojite u boju koju želite.

4.  Ukras za dečju sobu ili držač za peškire u kupatilu

Za neodoljivi detalj u dečijoj sobi ili za kupatilo nemojte trošiti pare, jednostavno napravite sami ukras od starih plastičnih igračkica. Za sobu kao podlogu možete koristiti malo platno koje ima u knjižarama i koje košta 100-200 dinara, možda i manje. Igračkice jednostavno isecite, obojite i zalepite za platno. Za kupatilo možete napraviti držače za peškire, a kao podlogu možete koristiti drvene pločice ili čak i keramičke pločice.

Nadamo se da ste uživali u idejama i da smo vas inspirisali na kreativno stvaranje.

Voleli biste da objavimo vaš članak? Pošaljite nam. Rado ćemo ga objaviti i potpisati vas kao autora.

Izvor: The Spruce

Ostavite odgovor